De Keuken van Sofie: soep maken met spaghetti bolognese

In de eerste aflevering van De keuken van Sofie, gaat Sofie Dumont deze lekkere, verse groentesoep maken met wat ze in haar ijskast en tuin kan vinden. Geserveerd met toast en zelf gemaakte kruidenkaas van Camembert en tuinkruiden. Even later meldt een VTM persbericht dat Sofie zwanger is.

De opvolger van De Perfecte Keuken heeft strikt wiskundig gezien dus ook 2 presentators: Sofie en de nieuwe baby onder haar schort. Ik vroeg me al af waarom trendy Sofie met een schort komt aandraven, maar misschien was Sofie’s zwangerschap wel de reden. Anders had ze even goed zoals Jeroen Meus in Dagelijkse Kost kunnen aandraven in haar jeans en topje.

Een goede keuze om De Keuken van Sofie net voor de koude pastasalade van Jeroen Meus uit te zenden: je zapt na Sofie naar Jeroen, en je zal niet eens merken dat je op een andere zender zit: gelijkaardige presentatie op zijn Vlaams (Jeroen gooit er al eens Duits tussen, Sofie haalt hier en daar haar Engels op). ook in een retrokeuken. Sofie heeft een extra tuin, wat Jeroen niet heeft, maar als je nu je tuinkruiden zoals Jeroen voor je raam in je keuken hebt staan, of zoals bij Sofie in de tuin op de vensterbank staat voor het raam… dan kookt het sneller als de kruiden in de keuken al bij de hand staan.

Ietwat grappig om zien trouwens dat Sofie’s wortelen en selder al voorgesneden zijn, maar dat ze de tuin in gaat om wat kruiden te oogsten. Wel interessant is dat Sofie zoveel mogelijk met het seizoensaanbod gaat werken, wat verklaart waarom ze geen prei in de soep doet: de prei is pas later op het jaar in vol aanbod.

De restjes waarmee Sofie aan de slag gaat is gewoon een bokaaltje met spaghetti en bolognese saus. Dit verwerkt ze met een beetje groenten, champignons, wortelen, selder, ajuin tot een lekkere soep geserveerd met een toastje met camembert waarin Sofie verse tuinkruiden mengt.

Zelf soep maken

Duidelijk meer creatief dan de "restjes van spaghetti bolognese soep" van Amerikaanse TV chef Rachel Ray- van het snelle kookboek 30 Minute Meals – , die de spaghettisaus gewoon mengt met bouillon en serveert met gebakken korstjes… al is wat Rachel doet wel degelijk wat je had verwacht van snel iets klaarmaken op basis van wat je in de ijskast vindt.

Lees hier verder hoe Sofie Dumont soep gaat maken met spaghetti bolognese restjes.