De Keuken van Sofie

Sofie Dumont presenteert koken met restjes, klassiekers, gebak, gezonde, feestelijke en buitenlandse recepten in haar nieuwe kookprogramma De Keuken van Sofie.

De opvolger van De Perfecte Keuken van Piet Huysentruyt gaat vanaf volgende maandag 27 augustus van start met ladychef 2009 Sofie Dumont. In plaats van een perfecte keuken, is het nu een echte keuken en weliswaar de eigen keuken van Sofie zelf… Of zo zou je verwachten, maar is het niet. Het programma wordt opgenomen in Aalst, in een pand waarvan de eigenares onlangs overleden is. Het huisje heeft een tuintje, en dit wordt door een heuse tuinman onderhouden.

Alle mogelijke recepten kunnen aan bod komen, maar zullen wel gerangschikt worden per thema per dag:

  • Maandag wordt er gekookt met overschotjes van het weekend.
  • Dinsdag komen de klassieke Vlaamse recepten aan bod zoals frieten met stoofvlees of witloof opgerold in hesp met kaassaus.
  • Woensdag wordt de favoriet, want dan komt gebak aan bod: het thema waarmee Sofie duidelijk haar fanbase heeft opgebouwd tijdens de 2 seizoenen van Goe Gebakken op VT4.
  • Donderdag compenseert Sofie de overdaad van woensdag en kookt ze gezond voor de slanke lijn.
  • Vrijdag kan je kennismaken met recepten uit de ganse wereld.
  • Zaterdag worden de 2 beste recepten herhaalt met extra tips voor in de keuken en in de tuin.

Het nieuwe kookprogramma van Sofie Dumont met zicht in De Keuken van Sofie

Sofie’s keuken kijkt wel degelijk uit op haar eigen tuin, en in plaats van gewoon van het zicht te genieten, besloot VTM om ook tuintips in haar kookprogramma te verwerken. Uiteindelijk wordt een ganse lifestyle getoond, van hoe een vrouw of man met een dagbezigheid toch nog makkelijk kan koken in eigen keuken. Het oog wil ook wel wat, vandaar ook extra aandacht aan het dekken van de tafel, het gebruik van pannen en potten of het binnenbrengen van dingen in de keuken die je in een perfecte keuken niet verwacht.

Het laatste doet onmiddellijk denken aan de concurrent Jeroen Meus die ook een paar spulletjes in zijn keuken heeft staan waarmee niet gekookt wordt. Ook het raam van Jeroen Meus waar zo nu en dan een straattafereeltje werd afgespeeld, wordt hier een moestuin met tips om groenten van de tuin in de keuken te brengen.

Sofie Dumont’s De Keuken van Sofie is het antwoord van VTM in de kijkcijferoorlog van Piet’s De Perfecte Keuken met Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Sofie’s kookprogramma loopt van 18.00 tot 18.15 op VTM, direct gevolgd door concurrent Dagelijkse Kost van 18.15 tot 18.30 op Een.

Waarschijnlijk gaat Dagelijkse Kost even kijken waar ze De Keuken van Sofie kunnen verbeteren, want in het voorjaar 2013 pakt ook Jeroen Meus uit met een nieuwe keuken.