SOS Piet: rijsttaart, rog met kappertjes en gerookte eendenborst

SOS Piet maakt een lekkere rijsttaart met honing, gaat daarna de klassieke toer op met een lekker recept voor rog met kappertjes en eindigt de aflevering met gerookte eendenborst.

Een overheerlijk recept, zelfs voor zij die niet zo graag rijst eten, is een lekkere vulling te maken op basis van rijstpap en dit op een taartbodem in de oven af te bakken. Piet heeft al eens een overheerlijke rijsttaart gebakken in SOS Piet. Makkelijker met iets minder smaak zonder de banketbakkersroom kan ook in dit eenvoudig rijsttaart recept waar gewoon het stijfgeklopt eiwit onder de rijstpap wordt gemengd.

Daarna gaat Piet roggevleugels klaarmaken met kappertjes en peterselie in een snel klare vissaus. Piet had dit al eens gedaan in De Perfecte Keuken, maar vermits niet iedereen een stoomoven heeft, gaat Piet de rog nu klaarmaken zoals u en ik dat ook kunnen in onze dagdagelijkse Vlaamse keuken zonder stoomoven.

Tenslotte heeft Piet het over gerookte eendenborst: ideaal om te verwerken in een slaatje of als garnering bij dit knolseldersoep recept. Piet heeft al flink wat recepten voor eendenborst de revue laten passeren (eendenborst met champagnesaus in SOS Piet), dus benieuwd of het hier om een nieuwe creatie gaat of om een herhaling van een ander recept uit Piet’s andere kookprogramma’s? Wel, Piet gaat deze keer gewoon zelf de borsten “roken”.

Kijken naar een nieuwe aflevering van SOS Piet vandaag zondag 27 mei 2012 om 17.55 uur of naar de herhaling op zaterdag 2 juni 2012 om 13.35 uur op de Vlaamse zender VTM.

Lees de exacte recepten in het kookboek SOS Piet deel 5 of probeer de recepten onderaan: