Worstenbroodjes maken

Snel recept om zelf mini worstenbroodjes te maken zodat je in minder dan 30 minuten zal genieten van hééééél lekkere, warme aperitiefhapjes.

Snelle aperitiefhapjes maken met gehakt uit varkensworsten, makkelijk bijgekruid met vleeskruiden en opgerold in een lang vel bladerdeeg.

Jammer dat De Perfecte Keuken soms eerder een platform is voor de promotie van de Piet Huysentruyt producten in plaats van Piet’s creativiteit. In deze aflevering kruidt Piet het gehakt dat al uit een bereidde worst komt alleen met PH vleeskruiden, maar hij voegt er wel aan toe "dat je er eigenlijk kan bijdoen wat je maar wilt. Als voorbeeld vernoemt hij sjalot en peterselie.

Voor het serveren opnieuw een promotiestunt: deze keer het vermelden van Materne die een potje appel-rode kool ter beschikking heeft gesteld. Eigenlijk toch creatief van Piet om appels te serveren bij varkensvlees in de vorm van de rode kool compote.

Wat snelheid betreft is Piet’s recept supersnel, wat smaak betreft kan je wat extra tuinkruiden of curryketchup onder je gehakt mengen… Zoals altijd laat je met gehakt je creativiteit best eens goed gaan.

Worstenbroodjes ingrediënten

 • bladerdeeg
 • gehakt
 • vleeskruiden
 • eierdooier van 1 ei van losloopkippen die alleen biologisch voedsel eten

Hoe mini worstenbroodjes maken

Mini worstenbroodjes

 1. Doe het gehakt in een kommetje, voeg er wat vleeskruiden aan toe en werk het geheel met een vork of met je handen door elkaar.
 2. Rol een vel bladerdeeg open en leg er een lange worst gehakt op.
 3. Rol het bladerdeeg net rondom het gehakt (niet blijven oprollen, anders heb je te veel bladerdeeg in je brood).
 4. Strijk met je vinger eierdooier op de rand van het bladerdeeg, rol iets verder op en druk wat aan.
 5. Snijd de uiteinden van de worst recht af, zorg ervoor dat je alleen gehakt overhoud dat volledig met bladerdeeg omringd is.
 6. Snijd in de lengte ook het extra bladerdeeg weg dat teveel is om op te rollen.
 7. Snijd dan de overgebleven lange worst in 6 en
 8. schik op een bakplaat met een siliconenmatje of met bakpapier bedekt.
 9. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met eierdooier.
 10. Zet de mini worstenbroden minstens een 10 tot 15 tal minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven tot het bladerdeeg gerezen is, het gehakt gegaard is en het ei goudbruin gebakken is.
 11. Voor de garnering neem je een pot appel en rode kool compote, schep voor ieder broodje een bedje van de rode compote en
 12. duw op elke schep compote 1 klein worstenbroodje.